Hartjes denkt duurzaam

Hartjes Meat Processing denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor milieu en dierenwelzijn. Daarom produceren wij varkensvlees onder de noemer Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dat is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor milieu én dier. Hartjes is onlangs gecertificeerd door Keten Duurzaam Varkensvlees voor bijna het gehele assortiment vers […]
Home » Hartjes denkt duurzaam

Hartjes Meat Processing denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor milieu en dierenwelzijn. Daarom produceren wij varkensvlees onder de noemer Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dat is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor milieu én dier. Hartjes is onlangs gecertificeerd door Keten Duurzaam Varkensvlees voor bijna het gehele assortiment vers varkensvlees. Wij zijn dan ook trots dat we u dit deze pure producten kunnen aanbieden, tegen de scherpe prijs die u van ons gewend bent.

De keten

Keten Duurzaam Varkensvlees is een samenwerkingsverband tussen producenten, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten en heeft als doel op een duurzame, verantwoorde manier varkens te houden. Alle partijen uit de keten – dus ook Hartjes – zijn gecertificeerd door een onafhankelijke instantie. Hierdoor zijn de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd en kan ieder stukje vlees moeiteloos ‘van boer tot winkelvloer’ worden getraceerd.

Gezonde dieren

Voor de smaak en kwaliteit van uw vlees, is het belangrijk dat de dieren in topconditie zijn. Daarom wordt er samen met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hard gewerkt aan maatregelen om het antibioticagebruik sterk terug te brengen en uiteindelijk te komen tot een antibioticavrije keten. Ook hebben varkensboeren afspraken gemaakt om het welzijn van dieren te verbeteren, door hun natuurlijk gedrag te stimuleren en niet te castreren.

Zorg voor het milieu

Anders dan bij veel andere groene initiatieven staat bij Keten Duurzaam Varkensvlees zowél dierenwelzijn als milieu centraal. Zorg voor het dier gaat hand in hand met de zorg voor de leefomgeving. De varkensboeren hebben daarom afspraken gemaakt met Stichting Natuur en Milieu om de belasting voor het milieu minimaal te houden en de boeren streven ernaar om in 2015 volledig energieneutraal te zijn. Bij het concept Keten Duurzaam Varkensvlees staat dus de optimale balans tussen zowel dierenwelzijn, milieu als prijs centraal.

Bekijk hier het KDV certificaat van Hartjes

Meer weten over wat Hartjes Meat Processing u kan bieden? We helpen u graag!